Modificatori

AL - Modificatori de aluminiu si aliaje de aluminiu, Al-Si 7-12%

Tratamentul de modificare este tratamentul final efectuat pe aliaj, înainte de turnare. Modificarea structurii de siliciu permite îmbunătățirea caracteristicilor mecanice ale aliajului, rezistența la tracțiune și alungirea, îmbunătățirea caracteristicilor de fluiditate a aliajului în timpul turnării.

Tratamentul de modificare limitează casarea mulajelor din cauza fisurilor si porozitatii.

FOUNDRY MOD- seria pulbere-fluxuri pulbere a modifica cu saruri de sodiu aliaje AlSI 7-12% din siliciu. Se adauga manual

ECOSAL -seria granule- Fluxurile în granule pentru tratamentul de modificare cu săruri de sodiu ale aliajelor Al-Si, de la 7 la 12% din siliciu. Se adauga manual sau prin echipament LAMPI.

FOUNDRY  NA - seria capsule- Sodiu metalic , în doze de 12,5-25-50-75-100-125-150-500g

FOUNDRY  MX seria doze- Capsule din aluminiu cu conținut de modificatori de curgere și elemente pe bază de sodiu, pentru modificarea aliajelor Al-Si, de la 7 la 12% din siliciu. Se pot adauga   manual sau cu echipament MDCD /ADCD.

FOUNDRY - seria pastile - Comprimate pentru modificarea cu săruri de sodiu ale aliajelor Al-Si, de la 7 la 12% din siliciu. Tabletele pot fi introduse în clopot de metal lichid manual prin găuri.

Aliaj AlSrSerie pentru modificarea Sr din aliaj pe baza de Al-Si, 7 până la 12% si AL Sr 3,5% sticks

Al Sr 5% sticks

Al Sr 10% sticks, vafe și alice

Al Sr 15% sticks